Wat als….het lukt en een succes wordt?

//Wat als….het lukt en een succes wordt?

Wat als….het lukt en een succes wordt?

Eerst DOEN dan GELOVEN

Het is maandag, de eerste dag van de vakantie. De zon schijnt en ik heb vooral geen zin om van alles te moeten vandaag. Lijstjes af te werken. En de kinderen bezig houden. Nee vandaag heb ik zin om de vakantie te vieren, naar het strand te gaan met de drie spruiten, de zand die onze huid scrubt, de zon die onze lichamen verwarmt, de ontspanning die ons allen voedt. De dag af te sluiten met een drankje en een hapje. En heerlijke vermoeide koppies mee terug te nemen. Maar dan….dan begint mijn hoofd: kan ik wel alleen met drie kinderen zo ver rijden naar zee? Op een maandag? Wat als er files zijn? Kan ik de drie kinderen wel alleen in de gaten houden? Wat als de kinderen onderweg moe worden? Wat als ik moe word en het niet aankan? Wat als….
Oftewel mijn hoofd neemt het spontane idee over en maakt een complete lijst van bezwaren. Er zijn nu inmiddels meer redenen om het niet te doen dan wel. En dat is wat er zo vaak in ons leven gebeurd. Wij voelen iets… We verlangen ergens naar…. We vinden iets leuk…. MAAR dan begint ons hoofd, onze belemmeringen lijkt ons te bevriezen.
We zijn gevoelig voor onze omgeving die dan kan zeggen: zou je dat wel doen? Dat kan toch niet? Dat is niet verstandig!

Het registreren van mijn hoofd en zien wat er bij mij gebeurt is genoeg om het te doorbreken. Ik besluit mijn denken niet teveel ruimte te geven en te gaan DOEN. Ik besluit mijn levensmantra: ‘wat is het ergste dat kan gebeuren?’ tot mij te nemen. Ik besluit gewoon te gaan DOEN, de koelbox te vullen, de zonnebrand met strandspullen te pakken, en de kinderen blij te maken met dit idee.

Doen is voor mij de enige manier om te GELOVEN. Want ik geloof nu na deze fantastische dag aan zee met mijn drie heerlijke spruiten dat er weinig is wat ik niet kan (ik maak dingen graag groot in het leven haha). Na deze dag heb ik vooral weer meer VERTROUWEN in mezelf, als moeder, als mens. Ik heb weer de bevestiging gekregen dat ons DENKEN ons vaak tegenhoudt van DOEN, en dus weg houdt bij SUCCES en ZELFVERTROUWEN.

Dus wat als…. jij succes toelaat? Wat als … jij de liefde gaat ontvangen? Wat als ….je jezelf de moeite waard vindt? Wat als….het wel lukt?
Wat als …..jouw bedrijf een succes wordt? Wat als…… je nieuwe stap een briljante blijkt? Wat als….

Wat wil jij stiekem heel graag? Wat wil jij graag DOEN? Welke gedachten houden jou tegen?
Een spoedcursus je denken onderzoeken en in de ACTIE komen?

Laat het mij weten, ik help je graag. DOEN is GELOVEN.

SPREAD SOME SUMMER SPARKLE!

2018-07-17T09:20:26+00:00