Zie je het voor je?

/, For You/Zie je het voor je?
Zie je het voor je?2018-11-12T12:27:23+00:00

Project Description

Zie je het voor je?

Ik wel, want mijn wereld bestaat uit plaatjes. Ik heb een sterke visuele voorkeur. Ik denk in plaatjes en zet mijn gevoel aan door plaatjes. Ik zie iets voor me als ik ervoor ga. Als iemand iets vertelt, maak ik een plaatje in mijn hoofd om dit op te slaan. Dit leidt soms tot hilarische situaties als je ook bepaalde grapjes voor je ziet.

Ik ben een zogeheten beelddenker. Ik typeer mezelf als iemand met een geheel eigen visie, die creatief is, snel is afgeleid, empathisch vermogen heeft en beschikt over een eigen vorm van humor. Vooral dat laatste leidt regelmatig tot binnenpretjes waar mijn omgeving niets van begrijpt. Ik wist bij toetsen altijd precies op welke pagina uit het lesboek de informatie stond.

Dit zijn enkele aspecten van een beelddenker. Wat kan deze manier van informatie opslaan en verwerken betekenen voor jou of je kind?

Het kan namelijk zijn dat je kind niet goed meekomt, omdat het op school erg snel afgeleid is. Het kan ook zijn dat het ‘verkeerde’ of ‘grotere’ plaatjes opslaat, dan nodig is voor het lesmateriaal. Een beelddenker ziet namelijk niet alleen het digitale schoolbord, maar ook de juf met haar gebloemde jurk en nieuwe schoenen aan. Het bewegende hoofd van het klasgenootje voor hem of haar en de kauwgom die op de rand van de tafel zit. Deze kauwgom brengt deze beelddenker weer bij dat ene kinderfeestje waar de kauwgom in het haar kwam….Dit alles komt dus in dat ene plaatje van het schoolbord.

Zo wordt lesmateriaal niet (teveel afleiding) of verkeerd opgeslagen. Als beelddenker neem je veel tegelijk waar, hierdoor moet er veel verwerkt worden. Dit kan erg vermoeiend zijn. Als je weet dat je een beelddenker bent, kun jij dit gaan inzetten als prachtige kracht. Zo wordt het een lust in plaats van een last.

Wil jij weten of jij of je kind een beelddenker bent? En praktische tips om dit te gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met The Coach Company.

Op donderdagavond 29 oktober organiseer ik wederom een huiskamersessie met het thema: Beelddenken. Meer weten? Mail of bel mij.